Global Grant projekat “Sanacija sanitarnih blokova u OŠ Jovan Cvijić”

Rotary-Club-Gloria-clanice-webSanacija sanitarnih blokova u OŠ Jovan Cvijić BL je Global Grant projekat čiji je implementator Rotari klub Banja Luka Gloria i koji je koštao 70 000 KM.

Polovinu sredstava obezbijedila je Rotari Fondacija (Rotary Foundation), a drugu polovinu su obezbijedili partner-klubovi iz Austrije i istaknuti pojedinci i institucije RS, kojima se ovim putem veoma zahvaljujemo. Svečana primopredaja radova obavljena je u srijedu, 27. januara u okviru Svetosavske priredbe. Pristuni su mogli vidjeti kako je projekat urađen i koliko je uljepšan i olakšan boravak učenicima u ovoj školi.

Tom prilikom našem klubu je uručena zahvalnica od uprave škole. Predsjednica kluba, gđa Brankica Milojević je takođe podijelila zahvalnice svim prijateljima i donatorima ovog našeg ogromnog projekta.

U samom gradu, ali i u njegovoj užoj i široj okolini, postoji veliki broj osnovnih škola kojima je neophodna sanacija sanitarnih instalacija. Među ove škole se ubraja i Osnova škola „Jovan Cvijić“ Banja Luka, koja se nalazi u široj zoni gradskog centra. Školu pohađa 630 učenika. Škola je izgrađena šezdesetih godina XX vijeka i od tada nije bila predmet renoviranja i sanacije.Pored sanacije, Rotari klub BL Gloria je organizovao i niz edukativnih radionica učenicima ove škole, gdje je skrenuta pažnja na značaj voda i vodene higijene uopšte.

brosura-web

Fotografije renoviranih sanitarnih blokova pogledajte ovdje.

Fotografije sa svečane primopredaje radova pogledajte ovdje.

Medijsku popraćenost projekta pogledajte ovdje.Korisni linkovi:
[logoshowcase]