Rotary Club Banja Luka Gloria poklonio mališanima “Verboton G20”

GloriaVerbotonG20_webRotary Club Banjaluka Gloria i Guverner Rotary Distrikta 1910 Herbert Edrer su 31. oktobra 2012. godine uručili, Centru za obrazovanje, vaspitanje i rehabilitaciju slušanja i govora Banjaluka. aparat “Verboton G 20”.

Aparat Verboton G 20 koristi se u radu sa djecom oštećenog sluha i govora. Za djecu sa ovim oštećenjem je bitno da se vježbe govora i slušanja odvijaju na osnovu slušanja prema optimalnom slušnom polju svakog pojedinog djeteta, a to omogućava transmisija govora preko aparata  Verboton G 20. Govor se prenosi preko onih frekvencija na koje je dijete ostalo najosjetljivije, dakle najviše preko niskih ili u kombinaciji niskih i visokih frekvencija. Budući da se govor prenosi preko relativno optimalnih mogućnosti, slušanje se bogati i optimalno slušno polje se proširuje.

Korištenjem aparata Verboton G 20 u radu sa djecom oštećenog sluha i govora postiže se da učenici uspješno savladaju nastavne sadržaje i da se lakše i brže integrišu u zajednicu.

Vrijednost ovog aparata je 7 200 evra.

Više fotografija pogledajte ovdje.

Distrikt grant – donacija knjiga bibliotekama osnovnih škola u BL 2016/2017

Članice RC BL Gloria su i ove godine bile veoma aktivne, i ove nedelje implementirale jedan Distrikt Grant! Preko 800 knjiga donirano je bibliotekama o.s. Dositej Obradović i o.s. Vuk Karadžić Banjaluka. Donirane knjige su sve u planu i programu za obaveznu lektiru,čime će se rad profesora i školovanje učenika u značajnoj mjeri olakšati i poboljšati. Uz donirane knjige, naše članice Amira Žmirić i Sandrijela Kasagić su održale i interesantna predavanja na temu značaja i važnosti samog čitanja. Kao poklon koji će ovu školu i njene profesore i učenike uvijek podsjećati na nas ali i ukrasiti njihove radne prostorije, članice RC Banjaluka Gloria su uručile dekorisane ručno izrađene ćirilice koje su poklon umjetnika Ljube Markovića. Dragi školarci, neka su vam knjige vaše najjače oružje.

Više fotografija pogledajte ovde!

Press release pogledajte ovde!

knjige-3 knjige-2

 

Distrikt grant – donacija knjiga bibliotekama osnovnih škola u BL 2017/2018

DISTRIKT GRANT PROJEKAT  “Značaj čitanja za intelektualni razvoj djeteta Anschaffung neuer Bücher für die Bibliotheken der Volksschulen „Ivo Andrić“ Banja Luka und „Ivan Goran Kovačić“ Banja Luka”uspješno je realizovan. Rotari klub Banja Luka Gloria donirao je i ove godine knjige za školske biblioteke u osnovnim školama „Ivo Andrić“ i „Ivan Goran Kovačić“. Vrijednost projekta koji je realizovan u okviru projekata Rotari Fondacije iznosi 6000 KM. U edukativnom dijelu projekta realizovane su i radionice o ljepoti i značaju čitanja knjiga. Radionice su pripremile i uradile članice našeg kluba, dr Amira Žmirić i msr Sandrijela Kasagić.

Više fotografija pogledajte ovde!

Više o projektu pročitajte ovde!

Distrikt grant – donacija knjiga bibliotekama osnovnih škola u BL 2018/2019

Rotari klub Banja Luka Gloria realizovao je ove godine još jedan uspješan projekat (DG) u okviru Rotari fondacije. Već treću godinu naš Klub poklanja knjige (školske lektire) bibliotekama osnovnih škola u Banjoj Luci. Ove godine su nove knjige, u vrijednosti od 5000 KM, uručene O.Š. “Petar Petrović Njegoš” i O. Š. “Sveti Sava”.

Velika podrška nam je ove godine stigla i od brojnih donatora, među kojima su: RC Banja Luka, Agencija za osiguranje RS, Drina osiguranje a.d. Milići, Dunav osigurannje a. d. Banja Luka, International Medical Centar, Goran Hrvaćanin SP Banja Luka, Atos osiguranje a.d. Bijeljina i Centralni registar hartija od vrijednosti.

Zahvaljujemo Distriktu 1910 i svim donatorima koji su nam pomogli da realizujemo ovaj projekat.

O značaju ovog projekta naše članice imale su priliku govoriti i ove kao i prethodnih godina u prilozima koji su emitovani u Jutarnjem program RTRS-a. kao i u program ATV-a.

Ovogodišnji prilog možete pogledati u Jutarnjem programu RTRS-a od 1. 4. 2019. godine.Korisni linkovi:
[logoshowcase]