Most cvijeća

CvijećeNaMostu1Na mostu Patre u Banjaluci, i drugu godinu za redom, procvjetalo je cvijeće. Žardinjere sa cvijećem koje krase obe strane mosta su poklon ženskog Rotari kluba Banjaluka Gloria građanima Banjaluke.

Tim povodom su u subotu, 23.05.2015.godine, dolazeći Guverner Distrikta 1910 za 2015/2016 godinu i naši dragi gosti iz Austrije zajedno sa članicama RC Gloria obišli most. Druženje je nakon šetnje nastavljeno na Rotarakt žurci, koja je u sklopu velike humanitarne akcije Rotarakt ruksak organizovana u kafiću Dionis.

Sav dosadašnji doprinos članica ovog kluba u njegovanju Banja Luke prepoznat je i nagrađen od strane Gradske uprave grada Banja Luka posebnim priznanjem za doprinos uređenju javnih površina našeg grada. Rotary Club Banja Luka Gloria želi ovom akcijom skrenuti pažnju svih građana da u skladu sa svojim mogućnostima doprinesu ljepotima našeg grada. Dragi sugrađani, čuvajmo i uljepšavajmo našu Banja Luku!

Medijske objave o implementaciji projekta tokom prve godine pronađite ovdje i ovdje.

Više fotografija projekta pogledajte ovdje.

Most-_cvijeća2WEB-1  nagrada_web2


Za topliju zimu

 

podjelaogrijeva_310_230Članice Rotari kluba Banja Luka Gloria potrudile su se da svojim sugrađanima koji su bili poplavljeni učine zimu bar malo toplijom i podnošljivijom.

Realizacijom projekta pomoći poplavljenim porodicama grada Banja Luka u ogrevu i šporetima, uz nesebičnu pomoć Rotari distrikta 1910, podijeljeno je ukupno 56 paleta cijepanog ogrevnog drveta i 5 šporeta na drva. Članice Rotari kluba Banja Luka Gloria su u periodu od 18.11.2014 – 22.11.2014. godine organizovale i ispratile dostavu pomoći u drvima za 20 porodica i šporeta za 5 porodica, o čemu je ATV emitovala prilog u svom informativnom programu.

ATV objavu o ovom projektu možete pogledati ovdje.


Pomoć vrtiću Neven u Čelincu

 

27.10.2014. godine članice RC Banja Luka Gloria, sa predsjednicom Brankom Milošević, posjetile su dječiji vrtić „Neven“ u Čelincu kod Banjaluke i prisustvovale priredbi koju su mališani i vaspitači pripremili za roditelje, donatore i druge prijatelje vrtića.

Vrtić „Neven“ je pretrpio veliku štetu u majskim poplavama, a u septembru je ponovo počeo sa radom skoro punim kapacitetom i omogućo smještaj za oko 100 mališana.

RC Banja Luka Glorija je pomogla kod opremanja namještajem ovog vrtića. Donirano je 70 krevetića sa dušecima u sklopu projekta pomoći ugroženima od  poplave na području banjalučke regije.

posjetavrtićuneven2_310_230    PosjetaVrtićuNeven1


Koncert Snežane Savičić-Sekulić

 

Koncert, slika br. 2U Kulturnom centru “Banski dvor”, Rotary Club Banjaluka Gloria je, 30. juna 2010. godine, organizovao koncert solo pjesme i arija u izvođenju Snežane Savičić-Sekulić, soliste Opere Narodnog pozorišta u Beogradu i profesora Akademije umjetnosti u Banjaluci.

Koncert je donatorskog karaktera, a prihod od ulaznica namjenjen je kupovini opreme za poboljšanje kvaliteta života polaznika Centra za vaspitanje, obrazovanje i rehabilitaciju slušanja i govora u Banjaluci.
Korisni linkovi:
[logoshowcase]